YOKEBE KOMBINERAT MED ANDRA DIETER 

Olika dieter blir allt mer populära. Varje vecka dyker det upp nya dieter. Låt oss titta på för- och nackdelarna med några kända dieter och visa hur Yokebe kan ingå i dessa

 • Ät normalt 5 dagar i veckan och fasta de andra två dagarna

  5:2-dieten är baserad på en princip känd som periodisk fasta: ät normalt i fem dagar och fasta de sista två. Dessa två fastedagar ska inte ligga efter varandra. Förespråkare av dieten hävdar att den leder till viktminskning och att den även kan ha fördelaktiga effekter på hälsan.

  Under de två fastedagarna måste du begränsa ditt matintag till en fjärdedel av vad din kropp behöver. Män behöver i allmänhet äta 600 kalorier och kvinnor 500 kalorier. Dessa mängder beror även på din fysiska aktivitetsnivå.

  En typisk fastedag kan innefatta en frukost på 300 kalorier (t.ex. äggröra på två ägg med bacon, grönt te eller svart kaffe) och en lunch eller middag bestående av grönsaker och grillad fisk/grillat kött på 300 kalorier.

  De dagar då du inte fastar håller du dig till de rekommenderade 2 000 kalorierna per dag för kvinnor eller 2 500 kalorier för män.

  Fördelar

  • Det är lättare att hålla sig till en diet under två dagar per vecka än under sju dagar, så sannolikheten är större att du fortsätter följa dieten ordentligt och därmed gå ned i vikt.

  Nackdelar

  • Dagarna då du inte fastar innebär inte obegränsat ätande. Du måste alltid ha ett balanserat liv med nyttig mat och viss regelbunden motion.
  • Att hoppa över måltider kan få dig att bli yr och lättirriterad.
  • Andra rapporterade biverkningar är svårigheter att sova, uttorkning och dålig andedräkt.

  Hur kan Yokebe ingå i 5:2-dieten?

  Yokebe kan användas under 5:2-diten genom att ersätta en eller flera måltider under de två fastedagarna, men även under de övriga fem dagarna, beroende på ditt viktminskningsmål.

  Yokebe ger dig en behaglig mättnadskänsla och gör det möjligt för dig att ha full kontroll över ditt kaloriintag (en Yokebe-skake = färre än 300 kalorier). Dessutom ger Yokebe dig alla viktiga vitaminer och mineraler. Pantotensyra (vitamin B5) och vitamin B12 gynnar en normal energiomsättning, och vitamin B6 en normal omsättning av protein och glykogen.

 • Ät som en stenåldersmänniska

  Paleodieten, även känd som stenåldersdieten, går ut på att endast äta mat som kan samlas (ägg, frukt, grönsaker, örter...) eller jagas och fiskas (kött, skaldjur, fisk...) Paleodieten utvecklades av den amerikanska forskaren Dr Loren Cordain och är en diet rik på fibrer och protein som hjälper dig att gå ned i vikt samtidigt som du fortsätter att bygga muskler.

  Det är en diet som bygger på de matvanor som våra förfäder tros ha haft under äldre stenåldern (paleolitikum) för över 10 000 år sedan. Spannmål som t.ex. vete, mjölkprodukter, salt, raffinerat socker och potatis samt all processad mat är strängt förbjudet.  

  Men alla har sin egen personliga syn på vad som är "paleo" och det finns flera olika versioner av paleodieten (från de mindre tillåtande till de mer restriktiva)

  Fördelar

  • Den uppmanar dig att äta mindre processad mat och mer frukt/grönsaker.
  • Man behöver inte räkna kalorier
  • Den har några hälsofördelar:
   • Balanserad energi under hela dagen
   • Förbättrad sömn
   • Renare och mjukare hud

  Nackdelar

  • I vissa versioner av dieten är mjölkprodukter och fullkorn inte tillåtna alls. Denna metod har varit ifrågasatt då mjölkprodukter och fullkorn behövs för en sund och balanserad kost.
  • Den är mindre lämplig för vegetarianer eller veganer

  Hur kan Yokebe ingå i paleodieten?

  Yokebe kan användas genom att man ersätter en eller flera måltider beroende på användarens mål och tolkning av paleodieten.

  Observera att:
  • Yokebe innehåller mjölkprotein och sojaprotein. Yokebe är även en värdefull vitamin- och mineralkälla under dieten.
  • Yokebe kan även blandas med vatten istället för mjölk (mellanmjölk, sojamjölk, mandelmjölk…) och utan vegetabilisk olja. Shaken innehåller då bara 180 kalorier, men ersätter då inte en full måltid.
 • En proteinbaserad diet utformad av Pierre Dukan, en fransk näringsfysiolog och dietist.

  Denna diet har lågt kolhydratinnehåll, högt proteininnehåll och är indelad i fyra huvudfaser.

  Under fas ett (~5 dagar) går du på en strikt mager proteindiet baserad på en lista med 72 livsmedel med lågt fett- och högt proteininnehåll (t.ex.: kyckling, kalkon, ägg, fisk…). Med denna fas förväntas du gå ned i vikt ganska snabbt eftersom kolhydrater är uteslutna ur denna fas, grönsaker är inte heller tillåtna och fetter är väldigt begränsade.

  Under dietens kommande tre faser läggs lite frukt, grönsaker och kolhydrater till, lite i taget. Målet är att främja långsiktig viktminskning. Det finns ingen tidsbegränsning för den sista fasen som innefattar att ha en "protein-dag" en gång i veckan och att motionera regelbundet.

  Fördelar

  • Den gör att du går ner i vikt
  • Den har en proteinrik kost som gör att du kan förbränna fett utan att förlora muskler
  • Dietens stabiliseringsfas hjälper till att förhindra en jojo-effekt
  • Det finns ingen begränsning på hur mycket du kan äta så länge du håller dig till reglerna

  Nackdelar

  • Dieten är inte näringsmässigt balanserad (framför allt under fas ett)
  • Risk föreligger att du blir uttråkad snabbt och ger upp allt under fas ett där grönsaker och kolhydrater inte är tillåtna.
  • Det kan bli dyrt att följa dieten
  • Förstoppning kan förekomma på grund av bristen på fibrer under den första fasen

  Hur kan Yokebe ingå i Dukan-dieten?

  Yokebe kan användas under alla faser av Dukan-dieten genom att ersätta en eller flera måltider. Yokebe ger dig en behaglig mättnadskänsla.

  Dessutom ger Yokebe dig alla viktiga vitaminer och mineraler som kan saknas under den första fasen av Dukan-dieten.

 • Termen "lågkolhydratdiet" används i allmänhet som samligsnamn för dieter som begränsar kolhydraterna till mindre än rekommenderade mängder.

  Det finns flera versioner av lågkolhydratdieten (från de mindre tillåtande till de mer restriktiva). I allmänhet fokuserar en lågkolhydratdiet på proteiner (inklusive kött, fågel, fisk, ägg och vissa icke stärkelsehaltiga grönsaker) och utesluter eller begränsar de flesta andra typerna av livsmedel (stärkelsehaltiga grönsaker, bröd, pasta, sötsaker…)

  Fördelar:

  • Att minska kolhydratsintaget kan göra att du går ner i vikt
  • Den har några potentiella hälsofördelar

  Nackdelar

  • Inte näringsmässigt balanserad: dieten berövar kroppen näringsämnen som anses viktiga för att förhindra vissa sjukdomar

  Hur kan Yokebe ingå i lågkolhydratdieten?

  Yokebe har lågt kaloriinnehåll, är rikt på särskilda näringsämnen och har lågt kolhydrat- och fettinnehåll.

  Därför kan Yokebe användas under en lågkolhydratdiet genom att ersätta en eller flera måltider. Yokebe ger dig en skön mättnadskänsla. Dessutom ger Yokebe dig alla viktiga vitaminer och mineraler som kan saknas under denna diet.

Dietbeskrivningen är endast i informationssyfte. OMEGA PHARMA propagerar inte för DESSA DIETER PER SE. En diet ska alltid vara balanserad och kombineras med lätt motion.

 

Kom igång med Yokebe nu

Yokebe finns på ditt lokala apotek eller hos ditt apotek online.

KÖP ONLINE HITTA DIN BUTIK

 

Starten met Yokebe