vegetarian stuffed peppers.jpg

Vegetariska fyllda paprikor

Ingredienser för 2 person

  • 2 paprikor
  • 100 g zucchini
  • 100 g purjolök
  • 100 g färskost ”light”
  • 50 g hel dinkel
  • ½ knippe vardera av gräslök, persilja och oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 chilipeppar
  • 2,5 dl utspädd grönsaksbuljong
  • Salt, peppar

Tillagning:

Steg 1

Koka dinkelkornen i 100 ml vatten under lock i cirka 3 ½ minut och låt sedan svälla på svag värme i cirka 15 minuter.

Steg 2

Skär under tiden paprikorna i halvor, skölj och lägg i en ugnsfast form.

Steg 3

Skölj och hacka grönsakerna och örterna, finhacka chilipeppar och vitlök och skär färskosten i tärningar.

Steg 4

Blanda ingredienserna med dinkel, smaka av med salt och peppar, fyll paprikahalvorna och avsluta med färskost på toppen.

Steg 5

Häll grönsaksbuljongen i den ugnsfasta formen.

Steg 6

Ugnsbaka paprikorna i 18 minuter i 200 °C.

Smaklig måltid!

Näringsvärde per portion:

  • Energi: 1625 kJ, 388 kcal
  • Protein: 27 g | Fett: 9 g
  • Kolhydrater: 53 g
 

Kom igång med Yokebe nu

Yokebe finns på ditt lokala apotek eller hos ditt apotek online.

KÖP ONLINE HITTA DIN BUTIK

 

Starten met Yokebe