tomato & honey fillet of veal.jpg

Tomat- och honungsmarinerad kalvfilé (på mâchesallat)

Ingredienser för 2 personer:

  • 180 g kalvfilé
  • 150 g mâchesallat
  • ½ knippe rädisor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk vinvinäger
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 msk sesamfrön
  • 3 msk krasse
  • 50 g fullkornsbröd
  • 1,5 msk solrosolja

Tillagning:

Steg 1

Blanda tomatpuré, ½ msk honung och 1 msk sojasås till köttmarinaden. Marinera köttet.

Steg 2

Vispa ihop vinäger, 1 msk sojasås, sambal oelek, ½ msk honung och 1 msk olja till vinägretten. Torrosta sesamfröna i en stekpanna och rör ned i vinägretten.

Steg 3

Skölj krasse, rädisor och mâchesallat till salladen.

Steg 4

Hetta upp ½ msk olja i en stekpanna och stek köttet i cirka 6 minuter. Vänd då och då.

Steg 5

Blanda ihop ingredienserna till salladen och ringla över vinägretten. Lägg upp på tallrikar tillsammans med köttet. Servera med fullkornsbröd.

Smaklig måltid!

Näringsvärde per portion:

  • Energi: cirka 1435 kJ, 343 kcal
  • Protein: 27 g | Fett: 12 g
  • Kolhydrater: 32,5 g
99
79,64,21
 

Kom igång med Yokebe nu

Yokebe finns på ditt lokala apotek eller hos ditt apotek online.

KÖP ONLINE HITTA DIN BUTIK

 

Starten met Yokebe