Tofu with braised vegetables_1440x770.jpg

Tofu med stekta grönsaker

Ingredienser för 2 person

  • 300 g tofu
  • 300 g tomater
  • 300 g zucchini
  • 100 ml grönsaksbuljong
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk provensalsk örtblandning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 gula paprikor (300 g)
  • 1 msk olivolja
  • Salt, peppar

Tillagning:

Steg 1

Blanda vinäger, buljong, örter och olja i en skål till tofumarinaden. Skala vitlöken och pressa den med vitlökspress (eller finhacka och mosa med en gaffel) och blanda ned i marinaden. Skär tofun i tärningar och låt marinera i cirka 1 timme.

Steg 2

Skär paprikorna i halvor, skölj och tärna. Skölj och tärna tomaterna, ta bort kärnor och stjälkfästen. Skölj och tärna zucchinin.

Steg 3

Värm ugnen till 180 °C.

Steg 4

Lägg grönsakerna i en ugnsfast form. Ringla tofumarinaden över grönsakerna, salta och peppra och stek i ugnen i 15 minuter.

Steg 5

Ta ur formen, vänd grönsakerna, lägg på tofun ovanpåoch stek i ytterligare 15 minuter.

Smaklig måltid!

Näringsvärde per portion:

  • Energi: cirka 1147 kJ, 273 kcal
  • Protein: 27 g | Fett: 16 g
  • Kolhydrater: 12 g
 

Kom igång med Yokebe nu

Yokebe finns på ditt lokala apotek eller hos ditt apotek online.

KÖP ONLINE HITTA DIN BUTIK

 

Starten met Yokebe