pollock (with kohlrabi & carrots).jpg

Pollock (med kålrabbi och morötter)

Ingredienser för 2 personer:

  • 240 g pollockfilé
  • 300 g fast potatis
  • 300 g kålrabbi
  • 280 g morötter
  • 150 ml grönsaksbuljong
  • 2 lagerblad
  • 20 g oliver
  • 2 tsk solrosolja
  • Rivet citronskal
  • Salt, peppar

Tillagning:

Steg 1

Koka potatisen i saltat vatten tills de är kokta men fortfarande fasta.

Steg 2

Skala kålrabbi och morötter, finhacka och koka i lite lättsaltat vatten under lock.

Steg 3

Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull med lagerblad och peppar. Tillsätt pollockfilén och låt sjuda på låg temperatur i 6 minuter under lock.

Steg 4

Lägg upp potatis, fisk och grönsaker på en tallrik, mixa fisk- och grönsaksbuljongen slät och låt såsen koka ihop tills den tjocknar något.

Steg 5

Finhacka oliverna och tillsätt dem tillsammans med citronskal och olja. Häll såsen över det övriga på tallriken och servera.

Smaklig måltid!

Näringsvärde per portion:

  • Energi: cirka 1315 kJ, 315 kcal
  • Protein: 27 g | Fett: 10 g
  • Kolhydrater: 28 g
 

Kom igång med Yokebe nu

Yokebe finns på ditt lokala apotek eller hos ditt apotek online.

KÖP ONLINE HITTA DIN BUTIK

 

Starten met Yokebe