salmon risotto with green vegetables.jpg

Laxrisotto (med grönsaker)

Ingredienser för 2 person

  • 100 g risottoris
  • 300 g purjolök
  • 150 g fänkål
  • 100 g zucchini
  • 100 g gröna bönor
  • 75 g rökt lax
  • 75 g ricotta
  • 400 ml grönsaksbuljong
  • 2 msk dill
  • 1 msk olivolja
  • Salt, peppar

Tillagning:

Steg 1

Finhacka grönsakerna. Fräs purjolöken i 1 msk olja. Tillsätt risottoriset och låt fräsa en kort stund. Tillsätt den varma grönsaksbuljongen lite i taget. Koka på låg värme i cirka 20 minuter tills riset har absorberat buljongen.

Steg 2

Tillsätt lax, ricotta, 2 msk dill, salt och peppar. Låt koka i ytterligare 10 minuter.

Steg 3

Stek upp resten av grönsakerna i 1 msk olja i 10 minuter, smaka av med salt och peppar och tillsätt resten av dillen. Servera tillsammans med risotton.

Smaklig måltid!

Näringsvärde per portion:

  • Energi: cirka 1117 kJ, 410 kcal
  • Protein: 219 g | Fett: 16 g
  • Kolhydrater: 48 g
94
76,74,62,75,24
 

Kom igång med Yokebe nu

Yokebe finns på ditt lokala apotek eller hos ditt apotek online.

KÖP ONLINE HITTA DIN BUTIK

 

Starten met Yokebe