salmon fillet on leeks.jpg

Laxfilé på purjolöksbädd (med potatis)

Ingredienser för 2 personer

  • 2 laxfiléer (à 75 g)
  • 400 g purjolök
  • 200 g potatis
  • 300 ml grönsaksbuljong
  • 4 tsk färskost med örter
  • 4 msk hackade örter
  • 2 tsk grovkornig senap
  • 2 tsk olja
  • Några droppar citronsaft
  • Salt, peppar

Tillagning:

Steg 1

Koka potatisen i saltat vatten tills de är kokta men fortfarande fasta.

Steg 2

Finhacka purjolöken och koka i buljongen i 8 minuter.

Steg 3

Stänk citronsaft över fisken, salta och stek i het olja i cirka 4 minuter.

Steg 4

Blanda örter och senap, bred ut över fisken och stek i ytterligare 2 minuter.

Steg 5

Rör ned färskosten i purjolöksbuljongen och smaka av med salt och peppar. Servera med fisken och kokt potatis.

Smaklig måltid!

Näringsvärde per portion:

  • Energi: cirka 1260 kJ, 300 kcal
  • Protein: 21 g | Fett: 16 g
  • Kolhydrater: 17 g
95
24,77
 

Kom igång med Yokebe nu

Yokebe finns på ditt lokala apotek eller hos ditt apotek online.

KÖP ONLINE HITTA DIN BUTIK

 

Starten met Yokebe