turkey escalopes with tomatoes & mozzarella.jpg

Kalkonfilé (med tomat och mozzarella)

Ingredienser för 2 personer:

  • 2 kalkonfiléer
  • 300 g tomater
  • 60 g mozzarella
  • 1 lök
  • 1 msk olja
  • 5 basilikablad
  • Smör till formen
  • Salt, peppar

Tillagning:

Steg 1

Skölj av kalkonfiléerna, torka av dem och stek i het olja i cirka 2 minuter på vardera sidan.

Steg 2

yft ur filéerna och salta och peppra.

Steg 3

Skär tomaterna i stora bitar och strimla basilikan. Skala och skär löken i tärningar.

Steg 4

Stek tomaterna och löken snabbt i oljan, tillsätt basilikan och salta och peppra.

Steg 5

Smörj en ugnsfast form och lägg i kött, tomater och lök. Skär mozzarellan i tärningar och strö över. Tillaga i ugn i 200 °C (varmluftsugn: 180 °C) i cirka 10 minuter.

Smaklig måltid!

Näringsvärde per portion:

  • Energi: cirka 1487 kJ, 355 kcal
  • Protein: 50 g | Fett: 15 g
  • Kolhydrater: 6 g
 

Kom igång med Yokebe nu

Yokebe finns på ditt lokala apotek eller hos ditt apotek online.

KÖP ONLINE HITTA DIN BUTIK

 

Starten met Yokebe