green pasta salad with tuna.jpg

Grön pastasallad med tonfisk

Ingredienser för 2 person

  • 150 g grön pasta
  • ½ burk tonfiskbitar (115 g)
  • 75 g gräddfil
  • 25 kapris (på burk)
  • ¼ gurka
  • 50 g salladslök
  • 1 grön paprika
  • ½ knippe basilika
  • Salt, peppar

Tillagning:

Steg 1

Koka pastan i saltat vatten.

Steg 2

Låt tonfisken rinna av under tiden. Blanda hälften av tonfisken, gräddfil och 1 msk kaprislag, smaka av med salt och peppar.

Steg 3

Skölj gurkan, torka av och skär i tunna skivor. Skölj salladslöken och skär i tunna ringar. Dela paprikan i fyra delar, kärna ur och skär i lagom stora bitar.

Steg 4

Sila av vattnet från pastan, skölj snabbt med kallt vatten och låt rinna av. Blanda pasta, gurka och paprika.

Steg 5

Skölj basilikan och skaka av vattnet. Plocka av hälften av bladen från stjälkarna och skär i tunna strimlor.

Steg 6

Tillsätt basilikastrimlorna i såsen och rör om. Strö resten av basilikan över salladen. Blanda såsen och salladen.

Steg 7

Dela upp resten av tonfisken i bitar och blanda den ordentligt med salladen.

Smaklig måltid!

Näringsvärde per portion:

  • Energi: cirka 1550 kJ, 370 kcal
  • Protein: 17 g | Fett: 6 g
  • Kolhydrater: 62 g
89
68,66,44,63,67,82
 

Kom igång med Yokebe nu

Yokebe finns på ditt lokala apotek eller hos ditt apotek online.

KÖP ONLINE HITTA DIN BUTIK

 

Starten met Yokebe