stuffed mushrooms with rocket_1440x770.jpg

Fyllda champinjoner med ruccola

Ingredienser för 2 personer:

  • 6 stora champinjoner
  • 40 g kokt skinka
  • 1 lök
  • 1 knippe ruccola
  • ½ knippe persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • Salt, peppar

Tillagning:

Steg 1

Rensa svamparna. Ta bort svampfötterna och finhacka dem.

Steg 2

Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och bryn svamphattarna i cirka 5 minuter. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Steg 3

Skär skinkan i tärningar och bryn den i oljan. Skala och skär löken i tärningar. Skölj och finhacka persiljan.

Steg 4

Fräs svamphacket, lök och persilja i het olja i cirka 4 minuter tills vätskan har dunstat, tillsätt skinkan och peppra.

Steg 5

Skölj ruccolan. Blanda ihop vinäger, salt, peppar och 1 msk olivolja till en dressing och häll över ruccolan.

Steg 6

Lägg fyllningen i svamphattarna och lägg upp tre fyllda champinjoner med ruccolasallad till varje portion.

Smaklig måltid!

Näringsvärde per portion:

  • Energi: cirka 1457 kJ, 347 kcal
  • Protein: 12,7 g | Fett: 25,1 g
  • Kolhydrater: 16,6 g
 

Kom igång med Yokebe nu

Yokebe finns på ditt lokala apotek eller hos ditt apotek online.

KÖP ONLINE HITTA DIN BUTIK

 

Starten met Yokebe